Bridge Students Together

17.03.2023

Mange av medlemmene i NBF startet å spille i studentbridgeklubber, og tidligere var det mange store studentbridgeklubber, dessverre består vår medlemsmasse nå av svært få studenter. Dette ønsker vi gjøre noe med.

Vi har derfor satt ned en prosjektgruppe med tre studenter; Sofie Græsholt Sjødal, Thea Indrebø og Isabel Mo.

Planen vår er at vi skal stifte nye studentklubber og at de vi allerede har skal vokse, så vi i løpet av året har ti studentklubber, med minimum 16 medlemmer hver. I tillegg til at de eksisterende klubbene har vokst med minst 20%.

For at vi skal få til dette er vi avhengig av hjelp fra klubber og kretser lokalt. Vi skal sette opp en ressursgruppe på tre personer alle steder, som får hovedansvar for gjennomføringen lokalt. Disse vil få veiledning av den nasjonale prosjektgruppen, og er invitert på bridgelærerutdanning på Lillehammer før festivalen.

Opplegget vi håper å få gjennomført er lynkurs i fadderuker på universiteter og høyskoler, med videre kurs utover høsten. Som en gulrot til studentene skal vi arrangere et studentmesterskap i Trondheim i februar 2024. Dette vil være på lik linje med skolemesterskapet, hvor fokuset er på mestring, læring og det sosiale.

Prosjektgruppen kommer til å hjelpe til med å komme i kontakt med skolene.

Til å gjennomføre prosjektet har vi fått 255 000kr fra LNU herreløs arv.

Hittil har vi vært i kontakt med USN Porsgrunn, som var veldig interessert.

Vi tror dette kan være et fint alternativ i fadderuka for de som ønsker å være med på arrangementer uten alkohol, og målet vårt er at ingen av studentene skal føle seg ensomme mens de på bridgen, og at studenter kan bli kjent med hverandre.

Vi har ikke valgt steder ennå, da det er viktig at det finnes frivillige som er interessert på stedet, men de vi har foreslått er Oslo, Trondheim, Bergen, Stavanger, Porsgrunn, Grimstad, Lillehammer, Sogndal, Tromsø og Molde.

Om dere ikke er nevnt, men kunne tenke dere å bli med eller har spørsmål, så ta kontakt med Sofie Græsholt Sjødal på sofie.sjodal@bridge.no.

Flere saker

Se alle