Juniorbridgemiljø i Norge

En juniorbridgeklubb er en bridgeklubb som primært er for og med spillere under 26 år. Her er litt om de største juniorbridgemiljøene i Norge.

Sandnes juniorbridgeklubb

Sandnes Juniorbridge klubb ble stiftet i 2016, som den første junior bridgeklubb i nyere tid i landet.

Sandnes sin oppskrift på Juniorbridgeklubb på 1-2-3

Klubben ble startet av ivrige bridgeforeldre som ønsket et eget læringsmiljø for sine egne og andre barn i omegn. Rekruttering skjedde gjennom samarbeid med lokale skoler der vi fikk komme og undervise bridge i matematikktimer. Nysgjerrighet for kortspill og pizzaservering er og blir nøkkelfaktorene for medlemmer i klubben J

I Sandnes Juniorbridge klubb treffes barn og ungdom annen hver fredag kl 18.00-20.30 på Iglemyr skole. Vi lærer om bridge, spiller og koser oss sosialt. I tillegg reiser vi på turer og turneringer 2 til 3 ganger pr år, både lokalt og nasjonalt. Bridge er en aktivitet som passer for alle uansett alder og kjønn!

Os Juniorbridgeklubb

Os juniorbridgeklubb er open for ungdom frå skulestart og opptil 25 år. Vi speler på Bjørnafjorden bibliotek i Bahusfabrikken, annankvar fredag frå klokka 18-20.30.  

I tillegg til bridge speler vi også andre kortspel og  brettspel. Ingen forkunnskapar er nødvendig.

Vi har pause ca. midt i spelinga med servering av pizza mm. Det er gratis for alle å delta. Utanom spelekveldane på biblioteket arrangerer vi òg klubbturar, og turar til turneringar rundt omkring.

Helgeland Juniorbridgeklubb

Klubben startet med at alle skolene i Rana fikk tilbud om introduksjonskurs i bridge i skoletida ei uke i januar 2018. På første klubbkveld etter skolebesøkene kom det så mange barn at kapasiteten i lokalet ble sprengt.

Lokalet ble fylt til randen da Helgeland Juniorbridgeklubb inviterte skoleelever til bridge og pizza.

Nå er klubben en paraply for flere underavdelinger av juniorbridgeklubber på Helgeland, med avdelinger i Rana, på Sømna, i Sandnessjøen, og på Lovund.

Helgeland Juniorbridgeklubb er en driver i norsk juniorbridge, og har hatt ansvaret for flere store arrangement. I september 2021 arrangerte de nasjonal juniorcamp på Lovund (alle utgifter dekket for deltakerne), og i 2022 var de ansvarlig arrangør for Norsk Skolemesterskap i bridge på Lillehammer.

Deltakere Norsk Skolemesterskap i bridge 2022. Foto: Trond Høines.

Trondheim Ungdomsbridge

Trondheim ungdomsbridge arrangerer sommerskole, bridgeturer og har faste spillekvelder i Bridgehuset i Brattørveita.

Trondheim ungdomsbridge satser primært på bridge for ungdommer.

Båro Bridgeklubb

Siste skudd på stammen over juniorbridgeklubber har kommet helt på sydspissen av Norge, på Borhaug, nær Lista fyr. Klubben ble stiftet 24. september 2021, på skyssbåten til juniorcamp på Lovund (arrangert av Helgeland Juniorbridgeklubb).

Stiftet i frisk bris på skyssbåten til Lovund.

Klubben har stort fokus på å inkludere alle barn som har lyst til å spille bridge, og at ingenting skal hindre barn i å være med på bridgen. Hovedmålgruppen er barn i 5.-7. klasse.

Båro BK sin filosofi er at barna skal få tid til å utforske og lære, og glede seg over fellesskapet rundt bridge.

Båro Bridgeklubb skaper aktivitet for hele familien, og har både aktiviteter for barn, barn og voksne sammen, og egne spillekvelder for voksne.

6. klassinger hjelper til med opplæring av 5. klassingene.
Først trener vi på å ta stikk, seinere lærer vi meldingene i bridge.

Helgeland Juniorbridge – Sømna