Hva tror spillerne selv?

8.07.2024

U-16 har virkelig stått på og forberedt seg godt til årets europamesterskap i polske Wroclaw. Først var de på samling på Hamar i palmehelga. Deretter var de på Storefjell i forbindelse med parfinalen og Bridge for Alle. Før 5 av 6 spillere også møttes på sommerskole og samling i Trondheim.

At en av spillerne ikke kunne delta i Trondheim, var ikke til hinder for at de kunne trene på kveldstid etter sommerskolen. Alle var innkvartert hos gjestfrie familien Tøsse/Linnigard. Der organiserte landslagskaptein Kristian Barstad Ellingsen spilling på Realbridge slik at hele laget kunne trene sammen.

Laget består av:
• Alfred Johan S. Brandel – Sebastian Lillejord, Farsund BK
• Sander Haulan – Theodor Lillejord, Farsund BK
• Ida K. Mathisen – Markus H. Moe, Helgeland Juniorbridgeklubb

Vi tok en prat med spillerne som var på sommerskole i Trondheim om hvilke forventninger de har til EM som starter tirsdag 9. juli for U-16. Theodor på 11 år er yngstemann og sammen med Alfred på 14 år, er det første gang de skal spille et internasjonalt mesterskap for Norge. De er spente og gleder seg veldig. De har god tro på egne sjanser til å hevde seg ettersom de har trent mye. På samlinger spiller de mye, går gjennom spill og systemavtaler. Hele laget roser kaptein Kristian fordi han er veldig flink og grei.

Markus er nest yngst med sine 12 år, men har allerede rukket å få en del internasjonal erfaring. Resten av laget er 14 år (blir 15 i år) og i år er siste mulighet til å spille på U-16-laget. De er derfor ekstra gira på å gjøre det bra i år.

Laget er enstemmig enig i at Polen er største favoritt til å vinne mesterskapet. På spørsmål om hvordan det blir å spille mot lag som de anser som gode svarer spillerne «Vi liker å spille mot gode lag og blir ikke nervøse av den grunn. Mye enklere å spille mot gode lag for da vet vi hva de holder på med.»

U-21

På laget spiller:
• Kristian D. Austad – Einar Osen, Flekkefjord BK
• Johan Bjørkan, Heimdal BK – Jørgen L. Nordby, Arendals BK
• Jonas Brekke, TopBridge BC – Are Landsvik, Sandnes Juniorbridgeklubb

U-21-laget er allerede i gang med EM. De har spilt 5 av 15 kamper og ligger i skrivende stund på 3. plass. Hvordan stemmer det med spillernes egne forventninger? Vi snakket med Jonas Brekke og Johan Bjørkan som også deltok på sommerskolen i Trondheim.

Jonas og Johan speider etter gull

Jonas har erfaring fra U-16, men aldri spilt på U-21 tidligere. Han er først forsiktig med tanke på egne sjanser og tipper Norge kommer på 6. plass. Johan er eneste på laget som aldri har spilt på landslaget, men det skremmer ikke han: «Spør du mæ så ser det bra ut. Æ tru vi vinn!». Guttene på laget vant Realbridge Online lag åpen klasse og er inne i en god stim. Jonas lar seg rive med og endrer sitt tips til gull han også.

De mener Sverige er største utfordrer til gullet. Polen er laget som har fått den beste starten, mens Sverige ligger litt bak Norge. Så får vi vente og se hva de neste dagene vil bringe.

Følg mesterskapet på Snapchat

Lurer du på hva Maren på U-26-jentelaget tror om egne sjanser? Følg med på NBF sin Snapchat-story (#norskbridge) for å få svaret på det og mye annet moro. Flere av spillerne rapporterer flittig fra mesterskapet.

Heia Norge 🙂

Flere saker

Se alle