Hvor godt kjenner du makker? par 2

2.05.2024 Tagget med: Landslag Spillere

Anders Brogeland og Magnus Sætre

Vi går videre med U26-laget, og i dag er det et par som begge spiller U26 for første gang. Selv om det er første gang de spiller på U26, så håper vi de kan litt om hverandre, for de har spilt lenge på lag sammen og har vært makkere på U21-laget siden korona. Vi starter med å se hva Magnus kan om Anders Brogeland.

Hva er din makkers favorittkonvensjon?

Magnus starter på topp når han sier Søppelmulti. En fin konvensjon for de som er glad i å sperremelde, fordi man får skilt på svake åpninger etter boka og sånt tull som mange juniorer er glade i å melde på. Anders er liker å melde, og er helt enig i at Søppelmulti er favorittkonvensjonen.

Hva er din makkers favoritt turnering?

Magnus fortsetter med VM for juniorlandslagene. En veldig morsom turnering, som Anders er glad i å spille, men dessverre for Magnus blir han sabotert av makker som går for den feige løsningen som Markus Lund også hadde, og svarte flere turneringer i en, da han svarte internasjonale turneringer. Siden det kan være det meste, og familieferiene til familien Brogeland ofte inneholder internasjonale bridgeturneringer, så blir det et for stort utvalg til at vi kan gi noe poeng her. Sorry Magnus, klag til Anders og ikke dommeren.

Hvor lenge har din makker spilt bridge?

Her er ikke Magnus så sikker som han var på de forrige spørsmålene, men prøver seg på 12 år, men må legge til en «kanskje» etterpå. Det er kanskje ikke så dumt, for han er i nærheten, men bommer med et år, da Anders sier han har spilt bridge i 11 år. Siden Anders nå er 19 år gammel, så vil det putte han inn sammen med gjengen som startet å spille når han var åtte år gammel. Som vi nevnte med Nicolai, så er det en overraskende stor gjeng, og Anders er ikke siste spilleren vi skal presentere som startet da.

Hva er din makkers favorittmat?

Tilbake til trygg grunn for Magnus. Dette spørsmålet er like lett som Markus hadde det med Nicolai, men Magnus går for detaljene som ikke Markus turte å prøve seg på. For her svarer han «Cheeseburger med ketchup uten noe salat eller dressing». Selv om Anders kun svarer burger, så kan artikkelforfatter bekrefte at Magnus har helt riktig. Så dette blir det poeng av. Hvis du trodde at norske bridgejuniorer har variert og spennende matpreferanser, så tar du nok feil. Om du trodde det så har du vel kanskje ikke vært så mye innom en bridgeturnering heller, så det er vel ikke mange som tror det.

Hvor mange år etter i år har din makker igjen som junior?

Denne var lett for Magnus, som har mattekunnskapene i orden. Anders har 6 år igjen som junior etter i år. Det betyr at han også kunne ha spilt U21 om han ville, men valgte å spille U26 i stedet for.

Hva er din makkers favorittbridgeminne? (trenger ikke være resultat)

Når makker har et EM gull, så er det ofte et trygt valg å gjette på, som Magnus også tenkte, men også her måtte han legge til en kanskje, så han var ikke skråsikker. Anders var enig, han nevnte ikke gullet sitt, men sa at beste minne var «Em åpent Junior Opatija», og vi regner med at gull i U16 klassen hadde noe med det å gjøre.

Ranger i rekkefølge fra det din makker liker best – meldinger, spilleføring, motspill

Et spørsmål som er vanskeligere å svare på enn man skulle tro, men her er det ingen kanskje fra Magnus, så da er han vel ganske sikker når han svarer «spilleføring, meldinger og så motspill». Det har han all grunn til å være, for det er helt riktig.

Hvem er din makkers bridge-forbilde?

Her likte vi svaret fra Magnus, som tror at det er riktig, men at det ikke blir poeng for svaret sitt. «Han sier det sikkert ikke selv, men det er nok faren». Boye Brogeland er et forbilde for mange, og har lært Anders mye, men Magnus kjenner makker godt, og hadde helt riktig i at Anders kom til å si noe annet, da han svarte Zia Mahmood. En annen spiller mange har som forbilde, og som Anders også kjenner ganske godt, så det er heller ikke så dumt svar, men beklager Magnus, ikke noe poeng her heller, selv om du sikkert egentlig har riktig.

Har makkeren din noe han må gjøre før/under/etter en bridgeturnering?

Magnus har sikkert sett Anders ofte komme sent til bordet, for han svarer «Han liker å komme til bordet etter motstanderne har settet seg ned». Det skal vel kanskje nevnes at Anders ofte ikke er alene om å være sen til bordet, han kommer vel ofte sammen med Magnus, men det stemmer vel godt at Anders liker å sette seg sent. Igjen er Magnus inne på et godt svar, men det blir ikke poeng når makker svarer noe annet. Anders er mer samstemt med lagkamerat Nicolai når han også svarer at han må ha en Cola tilgjengelig. Hva var det vi sa om variert og godt kosthold igjen?

Hva gjør din makker når han ikke spiller bridge?

Med kort tid igjen av videregående skole, så hadde visst Anders helt glemt at han gikk der, men ellers så svarer Anders og Magnus det samme med gamer og er med venner, og siden Magnus har blitt sabotert av Anders på så mange spørsmål, så må vi nesten gi han poeng her.

Avslutningsvis, hvilken av makkers egenskaper skulle du ønske at du hadde?

Det virker som at Magnus er glad i makkeren sin, og forklarer at Anders har flere gode egenskaper «Anders er veldig flink på å ta ansvar for sine egne feil og blir ikke langsur for andre sine feil. Han er også litt flinkere enn meg på å holde hodet kaldt når det er litt press.». Det lover godt for makkerskapet.

Etter mange gode svar fra Magnus, men kanskje litt sabotasje fra Anders, så endte Magnus på 6 av 10 riktige. Et greit resultat, så får vi se om Anders kan slå det. Hva kan Anders om Magnus Sætre?

Hva er din makkers favorittkonvensjon?

Anders trodde ikke at han og Magnus var enige, og prøvde seg derfor på kløverføring, men i dette makkerparet er de mer enig enn de tror, for Magnus sin favorittkonvensjon er også Søpplemulti, samme som Anders. Er det fordi Magnus også er glad i å melde, eller er det fordi han liker å kunne skille på åpningene til Anders? Vi tror at begge er glad i å melde, så får vi heller bli korrigert om det er feil.

Hva er din makkers favoritt turnering?

Denne gangen saboterer Anders for seg selv også. Han har snevret det inn litt, med å svare «Internasjonale turneringer, EM og VM junior», men siden vi har totalt fire EM og VM junior, med både åpne og nasjonallagsturneringer, så kan vi nesten ikke gi poeng, selv om han er inne på noe, når Magnus svarte «VM for juniorlandslagene er nok min favoritt».

Hvor lenge har din makker spilt bridge?

Anders svarer 11 år, samme som han svarte for seg selv. 11 år er Magnus enig i, selv om han her legger inn både «aner ikke» og «kanskje», så det må ha vært et veldig vanskelig spørsmål. Siden Anders svarer like lenge, mens Magnus svarer et år forskjell, men er så usikker, så bestemte jeg meg for å sjekke medlemsnumrene. Nå kommer begge fra bridgefamilier, så det er ikke umulig at de lærte på kjøkkenbordet hjemme før de ble meldt inn i forbundet, men tallene var litt morsomme, så vi tar det med oss. Anders har medlemsnummer 41362, som er tidligere enn Magnus, men han har 41375. Det er altså kun 12 medlemmer som har blitt meldt inn imellom dem, så vi tror nok Anders har riktig i at de har spilt like lenge.   

Hva er din makkers favorittmat?

Favorittmat er ikke så vanskelig for disse guttene. Også her kommer det en typisk favoritt for unge bridgespillere, nemlig pizza. Som Anders også virket ganske sikker på.

Hvor mange år etter i år har din makker igjen som junior?

Også Anders har mattekunnskapene friskt i minne, og greide å regne ut hvor lenge makker har igjen som junior. Nemlig 4 år. Anders som fortsatt går på vgs, selv om det virket som han hadde glemt det, har så nylig hatt matte at han også greide regnestykket om hvor lenge Magnus hadde igjen i U31 kategorien. Denne gangen skal ikke Anders bli trukket i poeng for sin gardering, men det blir heller ikke ekstrapoeng, for selv om U31 kategorien har blitt populær flere steder i Europa, så har den ikke kommet for å bli i Norge. Vi regner fortsatt U26 som junior.

Hva er din makkers favorittbridgeminne? (trenger ikke være resultat)

Her har ikke Anders lest parentesen om at det ikke trenger å være resultat som gir beste minne, men vi har fortsatt veldig forståelse for at han svarer når Magnus rykket opp til 1. divisjon i våres. Det var svært jevnt, og spennende helt til slutt, og veldig imponerende av Magnus. Derimot burde Anders heller husket på sitt eget svar om Magnus på hva som er favoritt-turneringen(e) til Magnus, for hans favorittminne var «Når vi var i Italia og spilte åpent junior VM i 2022». Dette var en turnering han spilte med Anders, så var det mulig å komme frem til det? Selv om opprykket til 1. divisjon var et sterkt resultat, så skal det også nevnes at laget til Anders og Magnus, med årets U26 lagkamerater Ida og Marius også imponerte. Det ble dessverre ikke noe medalje på dem, men de vant kvalifiseringen, og hadde fortjent et bedre resultat, men tapte dessverre kampen sin i sluttspillet med fire imp, og cup er cup.  

Ranger i rekkefølge fra det din makker liker best – meldinger, spilleføring, motspill

Her var Magnus god når han svarte for Anders, men vi må dessverre skuffe og si at Anders ikke var like god, da han svarte «Medinger, Motspill, Spilleføring», mens Magnus mener at det er «Spilleføring, motspill og så meldinger». Selv om Anders har byttet om første og tredje plassen, så blir det 1/3 poeng, for andre plassen var riktig. For å trøste Anders så kan vi minne han på at også Markus og Nicolai hadde problemer med dette spørsmålet. Det er kanskje ikke noe man tenker så mye på selv heller.

Hvem er din makkers bridge-forbilde?

Anders tenker selvfølgelig ikke på at noen kan ha foreldrene sine som forbilder, og om han gjør det vil han ikke innrømme det, så han prøver seg på Tor Helness. Ikke noe dumt forslag, det er mange som ser veldig opp til Tor, men Magnus er opptatt av hvorfor han startet å spille bridge, og setter stor pris på at han fikk lære det, og ser derfor opp til sin far Jan Einar Sætre, som han fortsatt spiller en del med.

Har makkeren din noe han må gjøre før/under/etter en bridgeturnering?

Det blir ikke noe poeng på Anders her, som ikke en gang tør å prøve, og svarer kort og konsist nei. Er det virkelig ingenting Magnus liker å gjøre? Vi husker at Magnus mente at Anders ofte kommer sent til bordet, eller så pent som han sa det, liker å sette seg etter motstanderne. Vi tror dog at Magnus også ofte setter seg etter motstanderne, for det han må gjøre under en bridgeturnering er å «sove lengst mulig». Søvn er viktig om man skal spille bridge, men selv om det ikke ble nevnt, så tror vi at det er implisert at det er om morgen. Vi tror ikke på at Magnus legger seg tidlig for å få mest mulig søvn.

Hva gjør din makker når han ikke spiller bridge?

Selv om han ikke husket selv at han går på skole, så husket han på at Magnus studerer, og svarer «Er med venner, ser på serie, studere». Selv om Magnus ikke nevner serier, og er litt mer nøyaktig når han svarer at han studerer Jus, så skal vi gi Anders poeng for det svaret.

Avslutningsvis, hvilken av makkers egenskaper skulle du ønske at du hadde?

Anders er også fornøyd med makkeren sin, og skulle gjerne hatt mange egenskaper fra Magnus. Det er alltid godt med en makker man er fornøyd med «Er mange egenskaper jeg skulle ønske jeg hadde fra Magnus, men hvis jeg måtte velge en måtte det ha vært kortvurdering.».

Det gikk ikke helt til topps med Anders, som fikk 4 og 1/3 poeng, så han har litt mer å lære om makkeren sin, og særlig i å velge et svar.

Vi har nå hørt fra to av U26 parene, og det siste kommer på fredag. Siden bridge er et makkerskapsspill, så vil konkurransen mellom parene være sammenslått poengsum. Enn så lenge er ikke resultatlista så lang, og gutta på U26 kjenner hverandre like godt tydeligvis, så her er det delt ledelse:

Markus og Nicolai 10 og 1/3

Magnus og Anders 10 og 1/3

Flere saker

Se alle