Hvor godt kjenner du makker? U16 2

30.05.2024 Tagget med: Landslag Spillere

Alfred Johan Skråmestø Brandel og Sebastian Lillejord

Neste U16 par ut er vårt eldste i gjennomsnitt. De lærte bridge ikke lenge etter hverandre i et voksende juniormiljø, og er nå to av fire spillere på U16 laget som er fra Farsund. Det betyr at U16-laget vårt faktisk kun representerer to klubber; Helgeland juniorbridgeklubb og Farsund BK. Kanskje ikke overraskende at begge de klubbene har et fint juniormiljø, med spillere som er med på turneringer landet rundt. Sebastian var også med på U16-laget vårt i fjor, mens dette blir første internasjonale mesterskap for Alfred, som alltid er ekstra spennende. Vi starter med å se hva Alfred kan om Sebastian Lillejord.

Hva er din makkers favorittkonvensjon?

Alfred prøver seg på Stenberg. En populær konvensjon, som vi også har sett andre svare. Ikke noe dumt forslag, for Sebastian er helt enig, men spesifiserer at han gjerne spiller invitt Stenberg. Uansett blir det poeng til Alfred, som starter godt.

Hva er din makkers favoritt turnering?

Denne gangen er forslaget Marit Sveaas, en populær turnering blant juniorene, og en turnering gutta har god erfaring fra, så godt forslag. Det kan godt hende at det er favoritt turneringen i Norge, men Sebastian har tenkt mer internasjonalt, og svart VM. Vi antar at det er VM for nasjonallag, siden det enn så lenge er det VM han har spilt, selv om det kanskje ikke vil gjelde lenge. Når Alfred har fått prøvd seg på internasjonale turneringer, så er det ikke umulig at han også vil endre svaret sitt.  

Hvor lenge har din makker spilt bridge?

Guttene startet ikke lenge etter hverandre, så her har de kontroll. Alfred sier ca. 3 år, mens Sebastian sier 3,5 år, men uansett nærme nok til at vi godtar det.

Hva er din makkers favorittmat?

Vi har hørt rykter om at guttene er gode kompiser også utenfor bridgen, men følger de med på hva den andre spiser? Alfred prøver seg på pizza og Thaimat, sikkert ikke et dumt forslag, men Sebastian er enda mer glad i pinnekjøtt. Det er vel typisk noe man ikke har så ofte, mens pizza og Thaimat kanskje er vanligere, men det blir dessverre fortsatt ikke poeng på Alfred.

Hvor mange år etter i år har din makker igjen som junior?

Her har også disse guttene fordel av at de er samme alder, og selv om det er mange år å regne på, så har ikke guttene noen problemer med matten, og kan fortelle oss at de har 10 år igjen etter i år.

Hva er din makkers favorittbridgeminne? (trenger ikke være resultat)

Alfred satser på at det beste minnet er når de vant B-finalen i Marit Sveaas junior i fjor. En sterk prestasjon. Selv om det helt sikkert var veldig gøy, så er det noe spesielt med å spille internasjonalt. Så Sebastian sitt favorittminne var å spille VM, som han fikk prøvd seg på i fjor.

Ranger i rekkefølge fra det din makker liker best – meldinger, spilleføring, motspill

Et spørsmål mange har hatt problemer med, så får vi se om det er noe guttene har diskutert. Alfred tror at rekkefølgen er «spilleføring, motspill, meldinger». Det var ikke noe dumt forslag, og var riktig på første plassen. Dessverre stemte det ikke for de to neste plassene, da Sebastian svarte «spilleføring, meldinger, motspill», men det blir 1/3 poeng på Alfred.

Hvem er din makkers bridge-forbilde?

Vi har sett flere som har nevnt foreldre, og når man har en far som har gjort så mye for bridgen, så er det ikke rart at Alfred foreslår Arvid Lillejord. En viktig person, spesielt for oppbyggingen av et juniormiljø på Farsund. Det er tross alt ingen andre kommuner i Norge som har to juniormiljøer. Imponerende jobb, og Sebastian er helt enig i at han ser opp til faren sin.

Har makkeren din noe han må gjøre før/under/etter en bridgeturnering?

Her er begge guttene enig, når de svarer «nei», men det blir litt for lett, så vi kan nesten ikke gi poeng for det, selv om de har svart det samme.

Det har kommet inn klager fra andre juniorspillere i etterkant på at vi ikke ga dem poeng, de var jo eneste paret som svarte ordrett det samme, og det kan jo absolutt være riktig, så det har blitt tatt i betraktining, og vi har endt opp med å gi guttene poeng.

Hva gjør din makker når han ikke spiller bridge?

Siden guttene er gode venner også uten om bridgen er det ikke noe problem for Alfred å svare at Sebastian spiller håndball og fotball.

Avslutningsvis, hvilken av makkers egenskaper skulle du ønske at du hadde?

Alfred forteller oss at «Sebastian er veldig god til å telle og huske». Absolutt veldig viktige egenskaper når man skal spille bridge, så vi tror Alfred er veldig fornøyd med å spille med Sebastian.

Det ble totalt 6 og 1/3 poeng på Alfred, altså over middels, og bedre enn flere av de eldre spillerne, så godt jobbet. Nå får vi se om Sebastian kan mer om Alfred Johan Skråmestø Brandel.

Hva er din makkers favorittkonvensjon?

Her hadde Alfred god kontroll, kan Sebastian være like god? Han satser på at de er samstemte og foreslår «Stenberg (invitt)» også for Alfred. Ikke noe dumt forslag, for Alfred sier også Stenberg. Så her er guttene godt samstemt, det må jo love godt før EM til sommeren. Det er i hvert fall ingen tvil om hva de skal melde om de har god støtte til makkers majorfarge.

Hva er din makkers favoritt turnering?

Her prøver Sebastian seg på NM junior. En veldig morsom turnering, som er populær blant juniorene, og har vokst mye i det siste. Så ikke noe dumt forslag, men Alfred er mer glad i Marit Sveaas. Også en veldig morsom turnering, hvor særlig juniorturneringen har blitt stor på kort tid.  

Hvor lenge har din makker spilt bridge?

Alfred startet ikke lenge etter Sebastian, og begge sier at han har spilt i 3 år.

Hva er din makkers favorittmat?

Sebastian har sikkert sett Alfred kose seg med Sushi flere ganger, og prøver seg på det, for det var helt riktig.

Hvor mange år etter i år har din makker igjen som junior?

Igjen ikke et vanskelig spørsmål når de er like gamle. De har nemlig 10 år igjen begge to.

Hva er din makkers favorittbridgeminne? (trenger ikke være resultat)

Her prøvde Alfred seg på å foreslå Marit Sveaas til Sebastian, men det stemte ikke. Heldigvis var begge guttene enig i at Alfred sitt favorittbridgeminne var når de vant B-finalen i Marit Sveaas junior på Lillehammer i fjor. Selvfølgelig veldig gøy.

Ranger i rekkefølge fra det din makker liker best – meldinger, spilleføring, motspill

Kan Sebastian imponere her? Han satser på at de er samstemte og svarer det samme som Alfred som for seg selv, nemlig «spilleføring, meldinger, motspill». Dessverre satset også Alfred på at de var samstemte og svarte det samme for seg selv som Sebastian, nemlig «spilleføring, motspill, meldinger». Så da blir det 1/3 poeng på Sebastian også på dette spørsmålet.

Hvem er din makkers bridge-forbilde?

Vi så at Sebastian svarte faren sin, men akkurat som Einar på U21, så ser vi at Alfred ser veldig opp til faren til Sebastian også, og alt arbeidet han har gjort for juniorene på Farsund. Dette har også Sebastian fått med seg, så begge svarer «Arvid Lillejord». Det er fint at guttene har et så fint forbilde i lokalmiljøet. Vi trenger absolutt ildsjeler for at klubbene og bridge-Norge skal gå rundt.

Har makkeren din noe han må gjøre før/under/etter en bridgeturnering?

Også her svarer begge guttene «nei», men vi kan ikke gi poeng for det her heller.

Det har kommet inn klager fra andre juniorspillere i etterkant på at vi ikke ga dem poeng, de var jo eneste paret som svarte ordrett det samme, og det kan jo absolutt være riktig, så det har blitt tatt i betraktining, og vi har endt opp med å gi guttene poeng.

Hva gjør din makker når han ikke spiller bridge?

Vi sa at guttene var gode venner på fritiden også, så dette burde de ha kontroll på. Det kan faktisk se ut som at de er veldig mye sammen, for begge guttene har svart at de spiller håndball og fotball på fritiden, så da er de nok mye sammen. To aktive gutter ser det ut som.

Avslutningsvis, hvilken av makkers egenskaper skulle du ønske at du hadde?

Det virker som at Sebastian er veldig fornøyd med makkeren sin, for han nevner en helt sentral egenskap «Alfred får alltid humøret vårt opp, selv om vi har spilt dårlig runde. Den egenskapen skulle jeg ønske jeg hadde.». Det er veldig viktig, så fint å ha en av dem i makkerparet.

Totalt blir det 8 og 1/3 poeng på Sebastian. Det betyr at de som makkerpar har 14 og 2/3 poeng, og legger seg rett inn på pallen, på en 3. plass. Nå er det kun ett par igjen av konkurransen, så får vi den totale listen helt ferdig. I tillegg til at vi kan se hvilket lag som kjenner hverandre best. Fasiten på det kommer i slutten av uka.

Resultatliste:

 1. Ida og Marius (U26) 18
 2. Kristian og Einar (U21) 16 og 1/3
 3. Alfred og Sebastian (U16) 14 og 2/3
 4. Maren og Erleta (U26W) 14
  Jørgen og Johan (U21) 14
 5. Cathrine og Solvei (U26W) 13
 6. Anders og Magnus (U26) 10 og 1/3
  Markus og Nicolai (U26) 10 og 1/3
 7. Sofie og Kaja (U26W) 9 og 5/6
 8. Ida og Markus (U16) 8 og 1/3
 9. Are og Jonas (U21) 4 og 4/6

Flere saker

Se alle