Hvor godt kjenner du makker? U16 3

4.06.2024 Tagget med: Landslag Spillere

Sander Haulan og Theodor Lillejord

Sist, og faktisk minst, eller hvert fall yngst er Theodor, som spiller med Sander. Selv om guttene er unge må man ikke bli lurt, for disse har spilt i flere år, og kan gjerne slå deg, med flere gode spill. Noen kjenner kanskje igjen etternavnet Lillejord, som også var med i det forrige paret vi presenterte. Det har flere ganger vært med søskenpar til samme internasjonale turneringer, men det er hele 10 år siden forrige gang det var to søsken med på samme lag for Norge. Den gang var det Mats og Harald Eide som spilte på lag i U26-klassen. En turnering som endte veldig bra for dem, hvor de fikk klatre helt opp på toppen av pallen. De fikk også ta med seg far Lars dit, da han var kaptein. Det er ikke så lett å leve opp til de standardene, men vi staser på at også dette brødreparet kan gjøre det godt på samme lag. I tillegg til å ha et brødrepar på laget, så er det også fire spillere fra Farsund BK, en imponerende oppbygging av juniorene derfra. De kopierer Flekkefjord BK, som også har fire spillere, dog fordelt utover U26 og U21, men også et brødrepar (Austad-guttene), som spiller på hvert sitt lag. Vi starter med å se hva Sander kan om Theodor Lillejord.

Hva er din makkers favorittkonvensjon?

Sander prøver seg på åpning 2kl. Det er klart at det er gøy med sterke kort, for det øker jo sjansen for at man skal melde slem, som mange, spesielt juniorer er glad i. Theodor derimot gjør som broren sin, og svarer Stenberg. Også en veldig nyttig konvensjon.

Hva er din makkers favoritt turnering?

Her sier Sander NM junior. Et godt forslag, da det er en veldig morsom turnering, hvor man kan spille mot juniorer fra hele Norge. Theodor derimot er kanskje mer glad i lagturneringer, for han svarer seriemesterskapet. En turnering han har god erfaring fra, så det er klart at den er morsom.

Hvor lenge har din makker spilt bridge?

Sander sier ca. 3 år, mens Theodor selv mener at det er ca. 3,5 år, men vi har vært snille med flere andre som har bommet på halvår, så det skal vi gi poeng for. Det betyr at det kan tyde på at Theodor lærte bridge sammen med sin bror Sebastian, for han svarte også at han hadde spilt i 3,5 år. Noe som kanskje ikke er så overraskende, når det var faren som lærte dem bridge. Sporten vår er jo trossalt en veldig fin familieaktivitet.

Hva er din makkers favorittmat?

Her kopierer Sander flere av de andre juniorspillerne, når han svarer taco. Det er jo godt, og noe som har blitt veldig vanlig i den norske kosten, men Theodor føler seg mer amerikansk, og svarer «Chrispy chikken burger på McDonalds».

Hvor mange år etter i år har din makker igjen som junior?

Sander forslår 14 år. Siden Theodor er den yngste spilleren på alle våre landslag, så er jo det kanskje det vanskeligste regnestykket, men begge guttene klarer det fint, for Theodor er helt enig i at det er 14 år igjen. Det betyr at han har flere år igjen på juniorlandslaget enn år han har levd! Hvis man da i tillegg tar med U31, som vi ikke teller i Norge, så er det mye lengre enn han har levd, og faktisk lengre enn flere av spillerne på våre eldste juniorlag har levd!

Hva er din makkers favorittbridgeminne? (trenger ikke være resultat)

Sander prøver seg på «1 plass på butleren 2 helg( 4 divisjon)». Det var veldig imponerende i en så ung alder, og ikke overraskende at han gjetter på det. Theodor nevner samme turnering, men med en litt annen forklaring «Opprykk divisjon fra 4. Til 3. Samtidig som pappa rykte ned fra 3. 😎» Det var viktig for Theodor å påpeke at han skal spille i en høyere divisjon enn faren sin til neste år. Det er klart at det er gøy, alltid ekstra viktig å slå familie. Det er det nok mange av juniorene våre som kjenner til.

Ranger i rekkefølge fra det din makker liker best – meldinger, spilleføring, motspill

Her foreslår Sander «Spilleføring, meldinger, motspill». Det var nesten, og riktig på toppen, men Theodor har skrevet «spilleføring, motspill, meldinger», men det blir 1/3 poeng til Sander.

Hvem er din makkers bridge-forbilde?

Her så vi at begge Farsunds guttene i forrige intervju svarte Arvid Lillejord, og Sander fortsetter med å foreslå Arvid. Det var nok ikke noe tilfeldig gjett, for det var helt riktig. Hvem liker vel ikke å slå forbildet sitt, så det er sikkert også en liten motivasjon for Theodor.

Har makkeren din noe han må gjøre før/under/etter en bridgeturnering?

Her sier Sander «Nei han gjør ikke noe spesielt. Men får det meste så snakker vi om et meldingsforløp vi lurer på eller så ser vi på telefonen.». Det å være på telefonen ser vi er populært blant flere av juniorene, og noe vi også ser mange av de voksne gjør på turneringer, så det er ikke noe nytt. Theodor derimot har ikke tenkt på at det å se på telefonen er noe han gjør, så han har gjort som sin bror, og svart «nei». Det har kommet klager etter forrige artikkel, hvor vi sa at det ble for lett å bare si «nei», så det kunne vi ikke gi poeng for. Klagene har kommet fra andre juniorspillere som selv har svart på intervjuet, med begrunnelse om at når de er så synkrone, så må jo det belønnes. I tillegg til at det kan være riktig. De er jo tross alt eneste paret som ordrett har samme svar. Da kommer jo spørsmålet om dette svaret skal godkjennes, for hoveddelen av svaret er nei, mens resten av forklaringen sannsynligvis stemmer, men de har jo ikke ordrett samme forklaring. Det skal ikke så mye til å overtale artikkelforfatter, som er glad for at spillere engasjerer seg, så vi gir poeng til Sebastian og Alfred i forrige artikkel, men ikke til Sander denne gangen, så får vi se om det kommer noen klager, med begrunnelser som greier å overtale.

Hva gjør din makker når han ikke spiller bridge?

Enda en aktiv spiller, da Sander sier «Håndball og fotball. Jeg vet ikke om han enda går på turn, men tror han har sluttet.». Det virker som at Sander har kontroll, for Theodor svarer «Skole, fotball og Håndball». Vi regner med at Sander mener at skole er implisert i den alderen, så vi skal godta svaret selv uten skole.

Avslutningsvis, hvilken av makkers egenskaper skulle du ønske at du hadde?

 Her er det veldig klart at makker er fornøyd med makkeren sin, for han sier «Jeg vet ikke hvordan han gjør det, men han greier å spille som en gud uten å konsentrere seg. Ser det ut som.». Det er jo en imponerende egenskap, som ikke så mange av oss andre klarer, men vi kan hinte til svaret til Theodor lengre ned om at det kanskje er noe han gjerne skulle ha endret på.

Etter en litt tung start, så hentet Sander seg godt inn igjen, og endte på 5 og 1/3 poeng. Så får vi se hva Theodor kan om Sander Haulan.

Hva er din makkers favorittkonvensjon?

Theodor prøver seg på det samme for Sander som alle de andre Farsundsguttene har svart, nemlig Stenberg, men det holder ikke denne gangen. Da Sander har svart åpning 3NT. Det er jo ikke så ofte at skjer, men når det kommer så er jo det morsomt.

Hva er din makkers favoritt turnering?

Her satser Theodor på at de er samspilte, og svarer SM. Dessverre for guttene så satset også Sander på at de var samspilte, og svarte «jeg likte veldig godt NM junior». Det var ikke så rart, for det er en veldig morsom turnering, og noe begge de to har muligheten til å spille mange ganger.

Hvor lenge har din makker spilt bridge?

Theodor sier litt over 3 år, mens Sander svarer ca. 3 år, men vi satser på at ca. er rett over, og gir poeng for det.

Hva er din makkers favorittmat?

Her er Theodor ganske presis, når han svarer «Løvsteik i pita», men han er faktisk ikke like presis som makker, som svarer «Løv stek i pita med pomfri.». Uansett nærme nok, selv om han glemte pommes fritesen, så det skal vi gi poeng for.

Hvor mange år etter i år har din makker igjen som junior?

Siden Sander er like gammel som Sebastian, broren til Theodor, så må Theodor finne ut av hvor lenge hans bror har igjen, og kommer da fram til riktig svar for makkeren sin også. Vi regner jo med at han vet hvor gammel broren er, og da alltid vet alderen til makker i tillegg. Da var det bare regnestykket igjen, men det har ikke Theodor noe problem med, så han kan fortelle oss at Sander har 10 år igjen.

Hva er din makkers favorittbridgeminne? (trenger ikke være resultat)

Her foreslår Theodor «Seier i OS junior». Det er klart at det er gøy å vinne turneringer, så det var et godt forslag. Dessverre for Theodor, så har Sander gått i samme felle som flere av de eldre spillerne, og svart to turneringer. Vi kan ikke ha noe forskjellsbehandling av vårt yngste lag, så da blir det ikke poeng, selv om Theodor hadde riktig på en av dem, for Sander svarte «Enten 1 plass på butleren helg 2(4 divisjon) eller når jeg spilte på Os får lenge siden (da spilte jeg ikke med Theodor) Da vant jeg og en som heter Heine 4000kr.». Her har han flere seiere å velge mellom, som selvfølgelig gjør det vanskelig å velge, men klart det er to gode minner.

Ranger i rekkefølge fra det din makker liker best – meldinger, spilleføring, motspill

Theodor sier det samme for Sander som seg selv, med «spilleføring, motspill, melding», men Sander har også svart det samme for seg selv og Theodor, nemlig «spilleføring, melding, motspill», som betyr at det bare blir 1/3 poeng på Theodor også. For de som husker forrige artikkel, så kan vi se at alle Farsund-spillerne er mest glad i spilleføring, mens det forrige paret også bommet på melding og motspill begge to. Det er helt klart et vanskelig spørsmål å svare på om man ikke har snakket med det. Vi ser dog at de fleste av de som har fått 1/3 poeng har riktig på første, som kanskje ikke er tilfeldig, for det har man ofte fått med seg.

Hvem er din makkers bridge-forbilde?

Sander passer godt inn i Farsund-gjengen, når han svarer Arvid Lillejord, noe også Theodor forventet.

Har makkeren din noe han må gjøre før/under/etter en bridgeturnering?

Her har vi akkurat de samme svarene som for Theodor, hvor Theodor sier «nei», mens Sander svarer «Nei ikke noe spesielt. Men får det meste så snakker vi om et meldingsforløp vi lurer på eller så ser vi på telefonen.». Siden vi ikke ga poeng til Sander, så kan vi ikke gjøre noe annet til Theodor, så det blir ikke poeng på han heller.

Hva gjør din makker når han ikke spiller bridge?

Det kan virke som at bridge, håndball og fotball er de mest populære aktivitetene i Farsund, for det er hvert fall hva alle juniorspillerne fra Farsund på landslaget gjør, så det er nok populært. Theodor nevner igjen skole som noe Sander gjør, mens han tenker det er implisert, men ellers har begge svart håndball og fotball, så dette hadde de kontroll på.

Avslutningsvis, hvilken av makkers egenskaper skulle du ønske at du hadde?

Vi hintet til at Theodor kanskje gjerne skulle endret litt på konsentrasjonen sin tidligere, og han svarer «Skulle ønske han var like høy, og hadde like rolig adferd (vertfall mens han spiller bridge)». Det er kanskje ikke helt lett å spille bridge alltid når man ikke klarer å sitte helt i ro på stolen, men vi antar at det kommer med alderen. For de yngste spillerne, som ikke er så aktive på e-post, så er det ofte at kommunikasjonen går via foreldre, noe det gjorde denne gangen, og vi fikk en liten tilleggskommentar fra Arvid med på kjøpet «Far håper også på en positiv utvikling på sistnevnte område». Så dette er nok noe de kommer til å trene litt på etter hvert.

Totalt ble det akkurat like mange poeng på Theodor som for Sander, nemlig 5 og 1/3. Det betyr at de ender på 10 og 2/3 poeng, og legger seg rett over de to første parene i konkurransen, på en 6. plass.  

Etter justering av poengsummen for både Sebastian og Alfred hoppet de glatt opp på pallen, som betydde at topp fire faktisk hadde (minst) et par fra hvert lag. Det er jo selvfølgelig hyggelig. Nå som vi er ferdig med alle parene kan vi gratulere Ida og Marius med at de kjenner makkeren sin best, kun en feil hver var veldig sterkt. I lagkonkurransen var det ingen som kunne slå første lag ut, U26. De gamle er fortsatt eldst. Gratulerer!

Resultatliste:

 1. Ida og Marius (U26) 18
 2. Kristian og Einar (U21) 16 og 1/3
 3. Alfred og Sebastian (U16) 14 og 2/3
 4. Maren og Erleta (U26W) 14
  Jørgen og Johan (U21) 14
 5. Cathrine og Solvei (U26W) 13
 6. Sander og Theodor (U16) 10 og 2/3
 7. Anders og Magnus (U26) 10 og 1/3
  Markus og Nicolai (U26) 10 og 1/3
 8. Sofie og Kaja (U26W) 9 og 5/6
 9. Ida og Markus (U16) 8 og 1/3
 10. Are og Jonas (U21) 4 og 4/6

Resultat for lagene:

U26 38 2/3

U26W 36 5/6

U21 35

U16 33 og 2/3

Takk for følget gjennom disse ukene, vi håper dere har blitt bedre kjent med spillerne på våre juniorlandslag, og at dere heier på oss i sommerens EM.

Flere saker

Se alle