Hvor godt kjenner du makker? U21 3

18.05.2024 Tagget med: Landslag Spillere

Jørgen Lindaas Nordby og Johan Bjørkan

I dag møter vi den første spilleren som får sin internasjonale mesterskapsdebut, med Johan. Det er alltid spennende. I tillegg får Jørgen prøve seg på U21 for første gang, men han spilte i U16-klassen i EM på hjemmebane i Stokke i 2019. Som dere da sikkert skjønner har de aldri spilt sammen internasjonalt før, men guttene har spilt sammen ganske lenge, og kjenner hverandre godt, så vi har troa på at de kan få til flere riktige svar. Vi starter med å se hva Jørgen kan om Johan Bjørkan.

Hva er din makkers favorittkonvensjon?

Vi har sett mange svare søppelmulti, fordi de er så glade i å melde. Her kommer en annen konvensjon som man også kan bruke om man er glad i å melde. Jørgen sier «Johan liker jo alt av system, men 8-12 må jo være oppe der». 8-12 kunne jo egentlig vært ganske mye forskjellig, men vi tolker det som 8-12 NT i åpning. Om man åpner balanserte 8 poengere, så kan man vel ikke si noe annet enn at man er glad i å melde. De er de nok også, for Johan er helt enig og svarer «8-12 NT».

Hva er din makkers favoritt turnering?

Igjen er det fokus på de internasjonale turneringene, hvor Jørgen sier «Vet ikke om han har spilt noen særlige internasjonale turneringer, så kanskje det er divisjon?». Det er ikke rart at mange har svart internasjonale turneringer, for det er veldig gøy å prøve seg mot spillere fra andre land, i tillegg til at det er veldig sosialt. Man blir ofte bedre kjent både med de norske man er på tur med, men også internasjonale spillere. Om man derimot ikke har spilt noe særlig internasjonalt, så er det naturlig at det er en norsk turnering som er favoritten, og vi ser divisjon har blitt nevnt av flere, men Johan svarer «NM junior».

Hvor lenge har din makker spilt bridge?

Dette bør være lett når man startet sammen, som Jørgen forteller oss at de gjorde «Han begynte samtidig som meg og Nicolai, for 8 år siden, men har vel ikke spilt bridge seriøst i mer enn 2 år?». Det betyr at vi har enda flere landslagsspillere som startet på juniorleiren i 2016, det begynner å samle seg opp. Sven-Olai har derfor ikke kun lært opp jentene som startet på jentelaget, men også svært mange av de andre juniorene også, for det var han som var ansvarlig for nybegynneropplæringen på juniorleiren i mange år. Johan er en mann av få ord, og holder seg til å si «8 år».

Hva er din makkers favorittmat?

Jørgen mener at Johan passer godt inn i juniormiljøet, for han sier «Pizza, noe lenger klarer jeg ikke tenke». Det gjør han nok også, for Johan svarer det samme.

Hvor mange år etter i år har din makker igjen som junior?

Igjen et lett spørsmål å svare på for de som er like gamle. De begge sier derfor 6 år.

Hva er din makkers favorittbridgeminne? (trenger ikke være resultat)

Her er Jørgen mer usikker «Har null peiling her, kanskje 2. divisjon? det var gøy». Andre divisjon er veldig gøy, men det er det også flere andre turneringer som er, og Johan likte godt «Bridgefestivalen 2023».

Ranger i rekkefølge fra det din makker liker best – meldinger, spilleføring, motspill

Her prøver Jørgen seg på «meldinger, spilleføring, motspill». Om det var et gjett eller noe han visste vet vi ikke, men uansett var det helt riktig.

Hvem er din makkers bridge-forbilde?

Lokale helter har ofte vært riktig svar for spillerne, så Jørgen satser på at det gjelder for Johan også når han sier «Tror det må være Geir Helgemo, de er vel begge fra Trondheim?». Det var ikke så dumt å tenke på nærhet, men det var feil type nær, han skulle heller gått for nær venn. For Johan svarer «Nicolai Heiberg-Evenstad». Første til å svare en av de andre spillerne på juniorlandslaget, men absolutt en god spiller som sikkert flere ser opp til.

Har makkeren din noe han må gjøre før/under/etter en bridgeturnering?

Det er mange som passer på kroppen under spillinga, det er veldig bra Jørgen tenker det samme om makker «Han drikker masse vann, annet enn det passer han på å ha spist nok». Uten mat og drikke duger helten ikke. Johan fokuserer kun på at han drikker vann, men det må bli poeng for det.

Hva gjør din makker når han ikke spiller bridge?

Igjen er det flere ord fra Jørgen som sier «Han fester, trener, øver til prøver og skolegreier, spiller piano og gamer», enn fra Johan som svarer «ute med venner». Vi tenker at selv om Johan ikke husker på det, så gjør han nok litt skole også. I tillegg ser det ut til å være en tendens at makkeren er bedre til å huske på instrumenter den andre spiller, så vi gjør som hos de andre, og regner med at Jørgen har korrekt der. Så vi gir poeng til Jørgen for det.

Avslutningsvis, hvilken av makkers egenskaper skulle du ønske at du hadde?

 Det virker som Jørgen setter veldig pris på makkeren sin, for det er gode egenskaper han beskriver «Skulle gjerne holdt hodet like kald og vært like hyggelig som makker uavhengig av hvordan bridgen går»

Det ble 7 poeng på Jørgen, som ser ut som at han kjenner Johan ganske så godt. Så nå får vi se om Johan kjenner Jørgen Lindaas Nordby like godt.

Hva er din makkers favorittkonvensjon?

Johan satser på at de er samstemte, og at begge er like glade i å melde, og svaret 8-12 NT. Det var ikke noe dumt forslag, for Jørgen sier «8-12, hva mer er det å si?» Så da er det vel ikke å noe å si nei.

Hva er din makkers favoritt turnering?

Johan prøver seg på NM junior for Jørgen også, en turnering da har spilt sammen flere ganger. Dessverre for Johan så går også Jørgen for samme svar på seg selv og makker. «Samme så lenge det er lagturnering, svaret blir vel EM når jeg har spilt det i sommer, men nå er det vel divisjon?». Det ser dog ut som at NM junior ikke hadde vært riktig uansett, for det er jo en parturnering, og Jørgen er tydeligvis mer glad i lag.

Hvor lenge har din makker spilt bridge?

 Johan er fortsatt en mann av få ord og sier «8 år». Det er derimot litt flere ord fra Jørgen, som svarer «8 år, samme som Nicolai». Uansett svarer de det samme, så det er jo helt riktig.

Hva er din makkers favorittmat?

Johan satser også på at Jørgen passer godt inn i juniormiljøet, og svarer «pizza». Jørgen derimot er ikke like glad i pizza som flere av de andre juniorene, men han er absolutt ikke alene i svaret sitt når han sier «biff».

Hvor mange år etter i år har din makker igjen som junior?

Gutta har fortsatt kontroll, og sier 6 år.

Hva er din makkers favorittbridgeminne? (trenger ikke være resultat)

Dette var et lett spørsmål for Johan som svarer «Sølvmedalje i NM Monrad lag». Det var ikke så rart at det var lett for Johan, for Jørgen sier selv «Sølv i NM monrad lag, helt opplagt». Jeg husker selv fra den turneringen etter fjerde siste kamp, så satt jeg med turneringslederne i regnskapsavdelingen, hvor Jørgen kommer løpende og leter etter meg, og forteller at de gruste Bakke og Helgemo!! Før han løper videre for å fortelle det til flere. Den turneringa var en veldig sterk prestasjon av Jørgen, så ikke rart det er favorittminnet hans.

Ranger i rekkefølge fra det din makker liker best – meldinger, spilleføring, motspill

Her hadde Jørgen helt riktig på Johan, så har Johan like god kontroll, eller blir det gjetting? Johan sier «Spilleføring meldinger, motspill». Vi tror guttene har god kontroll her, for det var også helt riktig.

Hvem er din makkers bridge-forbilde?

 Johan prøver seg på «Nicolai Heiberg-Evenstad» for Jørgen også. Det er kanskje ikke så rart, siden som svar på spørsmålet hvor lenge har du spilt, så måtte Jørgen påpeke at han hadde spilt like lenge som Nicolai, ikke noe om at det var like lenge som makker. Det virker derfor som at Jørgen ser veldig opp til Nicolai han også, men så var det disse lokale heltene da. Jørgen svarer «Den mest opplagte, Espen Lindqvist. Er aldri mer fornøyd med 2. plass enn når han tar 1. plassen. Lærer masse av han». Det er veldig fint med gode spillere i lokalmiljøet, og spesielt når de lærer bort tips og triks til unge lovende. Så selv om Nicolai var et godt forslag, så var det ikke rart at Jørgen svarte Espen.

Har makkeren din noe han må gjøre før/under/etter en bridgeturnering?

Johan måtte drikke vann, men ifølge Johan er ikke Jørgen like sunn, for Johan mener at Jørgen må «drikke energidrikke». Det er han ikke alene om på juniorlaget, men Jørgen selv mener at han også får i seg en del vann, for han sier «masse vann og en energidrikk». Det er bra at han husker på at vann også er viktig.

Hva gjør din makker når han ikke spiller bridge?

Johan sier at Jørgen «Gamer League of legends og er med venner». Det var i stor grad riktig, selv om Jørgen nevner litt flere ting «Spiller, leser, trener og henger med venner». Vi skal dog gi poeng til Johan for det svaret.

Avslutningsvis, hvilken av makkers egenskaper skulle du ønske at du hadde?

Johan virker også fornøyd med makkeren sin når han sier «Det må være engasjementet hans for å forbedre seg i bridge, men også å vise samme engasjement for at jeg skal forbedre meg». Et sånt engasjement smitter fort, og er veldig viktig for å bli en bedre spiller, så det høres veldig bra ut.

Det kan virke som at guttene kjenner hverandre akkurat like godt, for selv om de har riktig på forskjellige spørsmål, så har Johan også fått 7 riktige. Det gir dem absolutt en respektabel score på 14 poeng, og delt 3. plass med Maren og Erleta. I tillegg til parkonkurransen har vi også en lagkonkurranse gående.

Resultatliste

 1. Ida og Marius (U26) 18
 2. Kristian og Einar (U21) 16 og 1/3
 3. Maren og Erleta (U26W) 14
  Jørgen og Johan (U21) 14
 4. Cathrine og Solvei (U26W) 13
 5. Anders og Magnus (U26) 10 og 1/3
  Markus og Nicolai (U26) 10 og 1/3
 6. Sofie og Kaja (U26W) 9 og 5/6
 7. Are og Jonas (U21) 4 og 4/6

Resultat for lagene:

U26 38 2/3

U26W 36 5/6

U21 35

Are og Jonas ble nesten reddet inn igjen av gode lagkamerater, men det ble akkurat litt for tøft. Vi er nå ferdig med tre av fire lag, og det er fortsatt ingen som har klart å gjøre noe med U26 som startet. Da har vi igjen U16, så vi får se om de klarer å gjøre noe med vårt eldste lag. Dessverre må vi vente en uke før vi får svaret på det, for neste uke er det Marit Sveaas IBT, så da blir det en liten pause fra disse artiklene, men vi kommer sterkt tilbake siste uka i mai.

Flere saker

Se alle