Hvor godt kjenner du makker? U21

14.05.2024 Tagget med: Landslag Spillere

Are Borgar Landsvik og Jonas Brekke

Ny uke betyr nytt lag å bli kjent med. Denne gangen er det U21 sin tur. Det er faktisk ingen av spillerne i år som spilte på U21 i fjor, fordi store deler av det laget har gått over til U26, så her er det flere å bli kjent med. Selv om de ikke spilte på laget i fjor, så var Are på laget i EM i 2022, så han har erfaring derfra, og flere av de andre spillerne har spilt på U16-laget til Norge. Vi gjør som på U26 og starter med eldste og yngste spiller. De er et nytt par, og har aldri spilt sammen internasjonalt før, men de har spilt lokalt, og spilte sammen med resten av U21 laget Realbridge Online Lag, hvor de gikk helt til topps i den åpne klassen. Etter at de leverte inn svarene sine har de snakket om flere av spørsmålene, og Are sendte en melding hvor han spurte om han kunne få poeng for alle feil svar i stedet for riktig. Solvei fikk beskjed om at hun kunne få litt bonuspoeng siden hun spurte så pent, men å snu om på hele oppgaven ble litt for drøyt selv om også Are spurte pent, men vi får se hvordan det går med han, og om han egentlig kan mer om Jonas Brekke enn han selv tror.

Hva er din makkers favorittkonvensjon?

Ifølge Are var det første Jonas spurte om når de skulle starte å spille var Kokish. Det er en konvensjon man bruker etter 2kl-åpning, hvor man på makker sitt 2ru-svar kan si 2hj for å enten vise hjerter eller en sterk balansert hånd. En veldig fin konvensjon, som er mer populær i utlandet enn i Norge, men kanskje ikke det mest frekvente. Så at det var første han spurte om var kanskje litt overraskende, men gjør at vi skjønner at Are svarte det som favorittkonvensjon. Dessverre var ikke Are helt våken, for selv artikkelforfatter som aldri har spilt med Jonas uten om rundt et kjøkkenbord, kunne gjettet seg frem til at Gazilli var Jonas sin favoritt. Noe det også er. Så Are starter ikke på topp i vår konkurranse, så får han heller gi poeng til seg selv i sin egen konkurranse.  

Hva er din makkers favoritt turnering?

De fleste har svart internasjonale turneringer på disse spørsmålene, og Are følger etter med «World Youth Team Championships». Som er VM for landslag. Et helt fair gjett, en turnering vi tror Jonas er glad i. Jonas derimot har fulgt etter sin søster. Hun bestemte seg for å lage egne regler om at det ikke var lov å svare mesterskap, vi vet ikke om Jonas har tenkt det samme, men han har i hvert fall svart «var nyttårs cupen, nå NM junior». Her kan vi også se at familien Brekke blir lett påvirket av sin far, siden det var Vegard som pleide å arrangere den populære nyttårscupen på Letohallen.

Hvor lenge har din makker spilt bridge?

Her prøver Are seg på 7 år, mens Jonas svarer 8 år. Vi tror at Jonas startet på juniorleiren sammen med blant annet Nicolai i 2016, det er ikke fullt ut 8 år siden, men det begynner å nærme seg, og er det Jonas har svart, men vi kan trøste Are litt, og gi han et halvt poeng. Siden Jonas startet for snart 8 år siden, så blir også han medlem av den store klubben av juniorer som startet når de var 8 år gamle.

Hva er din makkers favorittmat?

Jonas er ikke helt standard junior på denne fronten, han spiser ganske mye forskjellig, som gjør spørsmålet vanskeligere å svare på, så Are prøvde seg på Sushi. Dette har han i etterkant rapportert om at er omtrent det eneste Jonas ikke liker. Så det var jo fullstendig bom. Jonas sier derimot «Biff med fløtepoteter». Noe hans søster også gjettet på for Sofie, og som Sofie i etterkant fikk kjeft for at hun ikke hadde svart, siden Kaja hadde sett Sofie bli helt gal når hun hørte om biff. Det er også flere andre juniorer som har svart biff, så Jonas er i godt selskap der.

Hvor mange år etter i år har din makker igjen som junior?

Her håper vi på at Are kan hente inn et poeng. Dette er tross alt bare et regnestykke om man kan alderen til makker. Vi tror han vet hvor gammel Jonas er, og siden han studerer Realfag på universitetet, så må han vel greie det regnestykket. Han svarer 9 år, som også er det Jonas svarer, og som er helt riktig. Dette ble et vanskelig regnestykke for Nicolai og Markus fordi Nicolai har så mange år igjen, men vi ser at disse guttene greier det, selv om Jonas og Nicolai er like gamle. Så godt jobbet!

Hva er din makkers favorittbridgeminne? (trenger ikke være resultat)

Igjen prøver Are seg på en internasjonal turnering, og sier «VM i fjor», hvor Jonas og U16-laget kom seg til kvartfinalen, et sterkt resultat. Dessverre for Are, så er Jonas mer opptatt av det norske, og svarer sin første juniorleir. De fleste som har vært på en av de store juniorleirene som vi hadde før korona stengte det, har veldig gode minner derfra, og mange husker nok sin første juniorleir lenge. Nå er endelig juniorleiren tilbake, så det er bare å bli med der om man vil ha et minne for livet. Her er også helt nye spillere velkomne. Mange av spillerne på våre juniorlandslag nå lærte seg bridge og ble forelsket i bridge på nettopp juniorleiren.

Ranger i rekkefølge fra det din makker liker best – meldinger, spilleføring, motspill

Are går for «Spilleføring, Motspill, Melding». Et vanskelig spørsmål, men litt overrasket over at meldinger kommer bakerst, siden Jonas snakker så mye om system. Det kan ofte være fordi man liker meldinger, noe det ser ut som at det er også, for her svarer Jonas «1. meldinger 2. Motspill 3. Spilleføringer». Are treffer dog på motspill, og han får dermed 1/3 poeng.

Hvem er din makkers bridge-forbilde?

Den internasjonale Are svarer «Zia Mahmood». Vi tror det finnes et bilde av Jonas sammen med Zia fra Marit Sveaas i operaen, og det var derfor et godt forslag, men man trenger ikke reise så langt for å finne forbilder. Det ene forbildet til Jonas bor til og med under samme tak, for Jonas sier «pappa og Christian Bakke».

Har makkeren din noe han må gjøre før/under/etter en bridgeturnering?

Are mener at Jonas «Snakke med seg selv og lage grimaser». Det kan absolutt hende at han gjør, men det er nok ikke noe Jonas tenker på selv, for han svarer «drikke masse vann, og liker ikke å være ved bordet når jeg er blindemann»

Hva gjør din makker når han ikke spiller bridge?

Are gjør som Maren og fokuserer på det de fleste av oss gjør, med sover og spiser, men han sier også «Scroller på Tik-Tok, spiller fotball, er på skolen, men mest av alt, sover og spiser.». Jonas vil kanskje ikke innrømme hvor mye han er på Tik-Tok, for det er ikke noe han nevner, han sier i stedet for «Skole, Trener og er med venner». Are har ikke nevnt være med venner, men det har ikke gått helt topp for Are, så vi får være snill og gi han poeng på spørsmålet.  

Avslutningsvis, hvilken av makkers egenskaper skulle du ønske at du hadde?

Are er veldig klar på at han vil gjerne ha selvtilliten til Jonas. I tillegg er Jonas veldig god til å snu ting til noe positivt. Det er en veldig god egenskap, så vi skjønner godt at Are vil ha den.

Vi har full forståelse for hvorfor Are ønsket å snu om på poengsummen, for her må han dra en tur hjem til makker og bli litt bedre kjent tror vi. Det er ikke så lett med nye makkerskap, men det burde kanskje vært mulig å få litt mer enn 2 og 5/6. Vi får se om Jonas kan noe mer om Are Borgar Landsvik.

Hva er din makkers favorittkonvensjon?

Det ble dessverre ikke noe sterkere start på Jonas, som prøver seg på føringer. En konvensjon som er populær blant juniorene, og som mange av de andre spillerne har svart. Are derimot, gikk også for en konvensjon flere har svart, og sier XYZ.

Hva er din makkers favoritt turnering?

Jonas satser på at de er samstemte, og svarer NM junior for Are også. Her er ikke guttene på bølgelengde, for Are forsetter i den internasjonale trenden, og svarer «European Youth Transnationals/pairs». En morsom turnering, men det blir ikke poeng.

Hvor lenge har din makker spilt bridge?

Igjen bommer guttene med ett år. Jonas svarer 9 år, mens Are svarer 8 år. Om det er forskjellig i avrunding er vi ikke sikre på, så vi kan dessverre ikke gi Jonas noe trøstepoeng.

Hva er din makkers favorittmat?

Her har ikke Are vært så snill med Jonas, for det var vel omtrent umulig å gjette seg fram til «farmors mat». Jonas derimot prøvde seg på noe litt vanligere når han svarte Taco.

Hvor mange år etter i år har din makker igjen som junior?

Mattekunnskapene til guttene er det heldigvis ikke noe i veien med, så begge kommer frem til det riktige svaret som er 5 år.

Hva er din makkers favorittbridgeminne? (trenger ikke være resultat)

Her svarte Jonas «Parfinalen med Bjørn», mens Are svarer «Å kvalifisere seg til NM-par 2022 med Pappa». Da var spørsmålet igjen hvor streng vi skulle være. Kan vi være snillere med Jonas enn med søsteren hans. Bridgen handler om å være presis. Are har spilt parfinalen med faren sin to ganger, både 2022 og 2023. I tillegg sier Are at det var å kvalifisere seg, som kan tolkes som godt resultatet i KM par, og ikke turneringen i seg selv. Jonas er dog noe mer nøyaktig enn Kaja, men ikke helt nøyaktig nok, så det blir ikke mer enn et halvt poeng på Jonas.

Ranger i rekkefølge fra det din makker liker best – meldinger, spilleføring, motspill

Her går Jonas for det Are svarte om Jonas «1. Spilleføringer, 2. motspill 3. Meldinger». Så vi får håpe at Are har svart det samme på begge to. Det har han dessverre ikke «Spilleføring, Melding, Motspill», men de har det samme på førsteplassen, så det blir 1/3 poeng på Jonas.

Hvem er din makkers bridge-forbilde?

 Igjen så svarer Jonas det Are har svart på Jonas, med «Zia Mahmood». Dessverre, så er de virkelig ikke samstemte på denne quizen, for Are svarer «Geir Helgemo».  

Har makkeren din noe han må gjøre før/under/etter en bridgeturnering?

Her valgte Jonas å svare nei opprinnelig, noe som vi synes er veldig kjedelig, så når det ble oppdaget ga vi Jonas sjansen til å svare på nytt. Da kom det en lynrask «Tar av seg brillene og tenker dypt». Det svaret hadde han klart ja. Dette virket veldig mistenkelig, og når Are, av en helt annen grunn bekreftet at de hadde snakket om svarene sine, siden begge hadde levert, så må vi si at vi er skuffet over Jonas som tok muligheten til å jukse. Det er ikke bra. Så selv om Are svarer «Ta av meg brillene og meditere i sånn 5-10 sek før turneringen.», så kan vi ikke belønne juks. Vi tror absolutt ikke Jonas jukser ved bridgebordet, men i denne uformelle (men kanskje fortsatt viktige» quizen, så ble fristelsen for stor. Vi skal ikke utestenge han fra quizen, og siden artikkelforfatter ga han muligheten med å stille et oppfølgingsspørsmål en stund etterpå, så er vi milde i straffen, men det blir ett minus poeng på Jonas her dessverre.

Hva gjør din makker når han ikke spiller bridge?

Jonas mener at Are «studerer og spiller fotball», mens Are svarer «Studerer, gamer og stirrer litt i veggen der borte». Meditasjonen er dermed på plass flere steder kan det se ut som, men vi skal ikke trekke Jonas for det heller. Vi er derimot usikre på om Are spiller så mye fotball, da han gjerne ser mer på det, også var jo ikke gaming nevnt, men vi var litt snille med Are, så vi får være litt snill med Jonas også. Så han skal få poeng.

Avslutningsvis, hvilken av makkers egenskaper skulle du ønske at du hadde?

Her sier Jonas at Are «Vil alltid høre andres meninger, for å forbedre seg». Det er absolutt en veldig fin måte å forbedre seg. Det å diskutere spill, og spesielt hvis man kan høre med bedre spillere er det en god måte å lære på.

Det ble ikke mye poeng på Jonas heller, særlig ikke med ett minus poeng. Så her endte Jonas på 1 og 5/6 deler. Vi tror og håper at guttene er mer samspilte rundt bridgebordet. Også får de prøve å bli bedre kjent under mesterskapet til sommeren, så kan de komme tilbake med sterkere scorer senere.

Resultatliste:

  1. Ida og Marius (U26) 18
  2. Maren og Erleta (U26W) 14
  3. Cathrine og Solvei (U26W) 13
  4. Anders og Magnus (U26) 10 og 1/3
    Markus og Nicolai (U26) 10 og 1/3
  5. Sofie og Kaja (U26W) 9 og 5/6
  6. Are og Jonas (U21) 4 og 4/6

Flere saker

Se alle