Nordic Junior Camp

7.11.2023

Forrige uke deltok tre av våre juniorer, Erleta Plana, Maren Idland Sægrov og Jonas Brekke, på nordisk juniorcamp i Sandviken utenfor Stockholm.

For dere som følger NBF på Snapchat har dere allerede sett at det var mye moro og bridge flere dager til ende. Selv om de norske var i sterkt mindretall i forhold til svenskene, markerte de seg i toppen av resultatlistene på alle turneringene.

Vi har tatt en prat med de norske juniorene for å høre hvordan de har hatt det og alle er enige om at det var et topp opplegg. Bridge fra morgen til kveld med mange ulike turneringsformer, god mat, trevliga svensker og nye vennskapsbånd for livet. Det er skuksessoppskriften på en vellykket juniorcamp.

I ekte juniorstil tar vi med noen morsomme spill fra turneringene som Jonas har fortalt oss om.

I goulash dukker det opp noen spennende fordelingshender. Da kan det også være lurt å ha avtalt et system som egner seg og får vist hånden så tidlig som mulig ettersom man sjelden får melde i fred. Det hadde Jonas og makker (som satt NS) på plass og nord åpnet 2 hjerter som viste 12-13 røde kort (minst 5-5 i hjerter og ruter). Øst meldte inn 4 spar, før syd fikk kjøpt kontrakten i 6 hjerter. Den kontrakten var det ikke mulig å gjøre noe med og NS noterte 980. Dette var lagkamp og det er ikke hverdagskost at lagkameratene kan kopiere din slemscore inn. På det andre bordet åpnet nord i 2 kløver som viste singleton. Hele meldingsforløpet: 2kl-4sp-5hj-5sp, 6hj-6sp-pass rundt. Syd fant det betende utspillet med kløver ess, men ble tydeligvis i tvil på om makker virkelig hadde singel da spillefører la kløver konge på utspillet og syd skiftet så til hjerter ? 980 inn på begge bord.

Du sitter nord, spiller IMP-turnering og ligger helt sist. Hva åpner du? Junioren i nord åpnet noe kreativt med 1NT og der ble han spillende. Litt bekymret når hjerterutspillet kom, men noe overraskende beholdt hjerter knekt stikket. Spillefører prøvde nå en kløver til knekten som holdt før ruter dame ble spilt og stukket av vest. Vest synes nå det var på tide å få sparen i arbeid. Spillefører prøvde spar 10 og da kunne forsvaret ta sine stikk for en bet. Hadde spillefører tatt en høy spar, hadde det blitt 12 stikk ?

Til slutt tar vi med et spill fra en morsom turneringsform, MP hinderturnering. I dette spillet var det vilde 3-ere, det vil si at man får lov til å revokere med 3-erne. Øst-vest meldte seg helt opp i 7 ruter. Nord spilte ut spar konge, som ble trumfet av spillefører. 7 ruter er ikke mulig å vinne slik kortene sitter, men det er ikke vanlig bridge man spiller. Spillefører tok ut trumfen og var inne i bordet og spilte bordets siste spar. Nå var ikke syd våken og fulgte på med den viktige spar 3. Etter å ha trumfet sparen, spilte spillefører kløver ess og kløver konge. Nord var våken og revokerte lovlig med sin hjerter 3 slik at han kunne beholde kløver dame. Problemet var bare at spillefører hadde ruter 3 og på tredje runde med kløver kunne spillefører trumfe med sin ruter 3 selv om han hadde kløver igjen og vipps så var kløveren godspilt. Merk hva som hadde skjedd om syd hadde hatt igjen spar 3. Da kunne syd revokert med spar 3 og beholdt kløver knekt, men det hjelper ingenting. For nå er det bare kløver 3 igjen hos blindemann og den kan revokeres bort når spillefører tar for en trumf slik at de siste to kløverne på hånden kan trumfes i bordet.

Flere bilder og resultater fra turneringene ligger ute på det svenske forbundet sin hjemmeside.

Flere saker

Se alle