Norsk Skolemesterskap i bridge 2024

Norsk Skolemesterskap i bridge er en turnering for 5.-7. klassinger. Skolen stiller med ett eller flere lag á 4-6 spillere. I lagturneringer i bridge er det fire spillere i hver kamp.

Man kan ha opptil seks spillere på laget og bytte på å spille.

Bodø 24.-26. mai 2024

Turneringen arrangeres i Bodø 24.-26. mai 2024. Alle som er med i Norsk Skolebridge kan være med dersom skolen stiller lag. Vi skal ha det gøy og bli kjent med likesinnede fra hele landet.

Overnatting på nyrenoverte Aspåsen skole. Alle må ha med seg sovepose.

Program

Fredag

TidHvaStedHusk
07:00-15:00ReiseHele landetGodt humør og matpakke
12:00-15:00Møt NBFStormenFrivillig
17:00OppmøteAspåsen skoleTa bilde av klasserommet
17:00FotograferingAulaenMøt i tide
18:00Frivillig-grupperDiverse – beskjed gis 17:50 hos ElisabethBare for voksne
19:00VelkommenStore-aulaSitt på startposisjon
19:15Kamp 1Sjekk at alle spill er tastet på BridgeMate
20:20PizzaLille-aula
21:00Havørnsafari gr 4*Hurtigrute-terminalenKle deg godt!
21:30Kahoot!
Brettspill og sosialt
23:00På rommene

Om fredagen

Avreise: Lagene har ulik ankomsttid til Bodø. Vi møter dere på flyplassen og tar vare på bagasjen. Dere har tid til fri disposisjon fram til kl. 17. Det er gangavstand til byen fra flyplassen, så alle kan spasere. Gi beskjed om det er noen som er dårlig til beins og trenger skyss.

12-15: Møt Norsk Bridgeforbund på biblioteket Stormen. Dette er hyggelig, og frivillig. Dere kan velge å gjøre noe annet.

17:00: Alle møter på Aspåsen skole. Romfordeling. Hvert lag får velkomstpakke med bulletin og adgangsarmbånd som man må gå med hele helgen. Lagleder henter samlet til laget. Finn rommene og feltsenger.

Siden skolen har SFO fram til 16:45 har ikke vi som arrangør heller sett lokalene før vi står der kl. 17. Det kommer til å være litt krevende. Vi ber om forståelse for det, og at alle tar det med godt humør og hjelper til.

17:00: Start lagfotografering. Hvert lag får 5 min hver. Se egen liste ved ankomst. Listen står også i bulletinen, og lagleder skal få tilsendt denne siden på forhånd. Prøv å gjøre det raskt og greit, og snakk med ungene om at de må samarbeide for å se bra ut på første forsøk. NB! Følg med og hør på beskjeder – det kan bli endringer i kabalen ved f. eks. flyforsinkelser.

Fra kl. 18:00 blir det mulig å smøre seg en brødskive for de som er sultne. Husk å rydde etter dere. Ingen organiserte måltider før til kvelden.

18:00: Alle voksne møter i sine frivillig-grupper. Bli kjent og legge en plan for oppgaven.

19:00: Velkommen! Alle lagene sitter ved sine startposisjoner til første kamp. Disse finner man på oppslag på veggene.

Første kamp spilles kl. 19:15 – 20:15.

20:20: Pizza. Vi har bestilt assortert pizza. Disse blir satt fram på bordene – se deg rundt etter en du liker.

21:00: Gruppe I (1/3 av deltakerne) skal på Havørnsafari. Disse vil få beskjed før avreise. Gruppe I får ikke være med på Kahoot!, men får en lengre pause på lørdag.

21:30: Kahoot!

Kveldsmat og brettspillkveld.

Lørdag:

TidHvaStedHusk
07:00FrokostAlle rydder etter seg selv.
07:00Garderobene åpner
09:00Kamp 2
10:10Kamp 3
11:10PauseFrukt til alle
11:30Kamp 4
12:30LunsjÉn til hver*
13:15Kamp 5
14:30Kamp 6 / Havørnsafari gr IFølg med på hvilken gruppe du er i!
17:30Havørnsafari gr II og III/ Kamp 6
19:00GrillingPølser, hamburger og brus
20:30DiscoSlå deg løs!
23:00På rommene
* Det er bestilt osteboller med ost og skinke til barna og baguett med grillet kylling til de voksne. Dere kan gjerne bytte – barna kan ta først. Om man ikke liker det som serveres kan man smøre seg ei brødskive.

Om Havørnsafari og logistikk

Vi har 48 plasser på Havørnsafari hver tur. Turene går 15:30, 16:30 og 17:30, og det tar en god halvtime å gå fra Aspåsen skole til Hurtigruteterminalen (der rib’ene går fra).

For å få turneringsopplegget til å gå opp, må vi la lag som skal møtes innbyrdes gå på samme tur. Hvem som skal møtes i kamp 6 vet vi ikke før kamp 5 er nesten ferdigspilt. Derfor får dere ikke vite hvem som er gruppe 1, 2 og 3 før kl. 14:30. Da gjelder det å følge godt med når vi gir beskjed, pluss at alle barna har varme klær klart, slik at det går raskt!

Gruppe I blir annonsert 14:30, gruppe II og III blir annonsert etter kamp 6, siden vi må fintelle for å få kabalen til å gå opp. Det kan være at noen voksne må gå på tur med noen andre enn «sin» gruppe for å få kabalen til å gå opp.

Søndag:

TidHvaStedHusk
07:00Frokost
08:00Frokost og pakkingSlå sammen feltsenger
09:10Kamp 7
10:20Kamp 8
10:30Kamp 9Frukt
12:30Lunsj
13:20Kamp 10
14:45Premieutdeling
15:00Start transport flyplassTakk for denne gang!

Om hjemreise

Vi kjører skytteltrafikk til flyplassen. De med kortest tid til avgang blir kjørt først. Dette er rekkefølgen:

Fagerheim (avgang 16:55)
Engerdal og Vågsbygd (avgang 17:25)

Resten har fly fra 18:55 og utover og kan levere bagasjen i varebilen og spasere. De som er dårlige til beins får transport.

Turneringsform

Turneringen er en lagturnering. Scoringsformen er poeng-per-spill (board-a-match), som betyr at hvert spill scores som enten vunnet, tapt eller uavgjort. Lett å følge med på og skjønne for både elever og foresatte.

Foto: Alma Thomassen

Reiserute

Norsk Bridgeforbund bestiller reise til laget samlet. For de fleste vil det innebære fly fra nærmeste flyplass til Bodø. De med lang reisevei må selv ordne seg fri fra skolen fredag. Norsk Bridgeforbund vil ha dialog med skolen om turneringen og at flere barn kommer til å søke seg fri.

Transport tur-retur flyplass ordnes av lagene selv. Lokale frivillige i samarbeid med foreldre ordner transport t/r flyplass. Det er ingen reisedekning for denne delen av reisen.

Havørnsafari og havrafting i Saltstraumen

I tillegg til å spille bridge skal vi oppleve det beste regionen har å by på.

Alle deltakere blir invitert til å delta på kombinert havørnsafari og havrafting i Saltstraumen.

Foto: Stella Polaris

Medlemskap NBF

Alle som spiller turneringen må ha et medlemsnummer i Norsk Bridgeforbund. Det koster 50,- i året.

Her kan du lese om medlemskap i NBF for deltakere i skolemesterskapet.

Se egen side om medlemskap i NBF.

Foresatte som vil være med på turen

Foresatte kan gjerne være med. Foresatte som ikke er lagledere betaler reise og opphold selv, og bestiller reise selv (med mindre annet er avtalt skriftlig).

NBF har satt av en blokk med rom på Scandic Bodø med gode priser: (s) 1090.-/døgn, (d) 1290,-/døgn, (t) 1490.-

Lenke til hotellbestilling (siste frist 17. april)

Påmelding til havørnsafari gjør du også i lenken over.

Vi forventer at foresatte som er med på turen bidrar der det trengs og følger reglene for turneringen. Alle voksne som skal være med må vise politiattest.

Barn med nedsatt funksjonsevne

Barn med nedsatt funksjonsevne kan ha med seg egen ledsager. NBF dekker alle reiseutgiftene til voksne som er med som ledsager.

Nedsatt funksjonsevne er så mangt, og det finnes ikke en entydig beskrivelse. Alle barn med ledsagerbevis vil få innvilget søknaden om å ha med seg ledsager, men også andre som ikke har ledsagerbevis, men som har diagnoser/utfordringer som gjør at de vil møte hindringer på turen kan søke.

Foresatte fyller ut skjema der de kan beskrive hvordan vi kan legge til rette for at barnet kan delta på lik linje med alle andre. Ledsagere melder seg på via Spond, og tar kontakt med Marianne Harding (marianne@bridge.no) for å identifisere seg som ledsagere. NBF bestiller billetter til ledsagere.

Pakkeliste

De som reiser med SAS Sportsbillett kan ha opp til 2 kolli per person. Men husk at dere ikke må pakke mer enn barnet greier å bære selv. Vektbegrensning per kolli er 23 kg.

Man kan i tillegg ha med en liten reiseveske/sekk (som får plass under setet foran (max 10 kg, 30x20x38 cm).

Husk at vi ikke får med flytende ting (f. eks. krem, tannkrem, parfyme) i beholdere større enn 100 ml gjennom sikkerhetskontrollen. Dette må legges i innsjekket bagasje.  

 • Har dere egen t-skjorte til laget e.l.? Ta den med. Hvis ikke: Vanlige klær, sjekk værmelding.
  Hvordan lage t-skjorte. Logo. Logo pdf.
 • Varme og vanntette ytterklær! Lue og votter. Vi skal på havørnsafari (på rib, rask båt). Det blir kaldt for de som ikke er godt kledd!
 • Sovepose (og eventuelt pute, putetrekk). Nattøy.
 • Innesko
 • Håndkle (til dusjing)
 • Toalettsaker
 • Klesskift og sko etter vær. Husk at det blir disco på lørdags kveld.
 • Matpakke og flaske (uten væske i) til turen
 • Mobil og lader (det er ikke tillatt med mobil under bridgeøktene. Vi ønsker heller ikke at mobil brukes under de sosiale aktivitetene, med unntak av kahoot!)
 • Lommepenger til kiosken
 • Egen kopp (plast e.l.) merket med navn til drikke ved måltider

Påmelding

Påmelding skjer samlet for laget, av lagleder. Lagnavn = skolens navn, + evt. et nummer/farge hvis skolen har flere lag.

Påmelding

For å vite hvem som skal reise vil vi at alle klikker «kommer» i arrangementet Norsk Skolemesterskap i Spond. Det er viktig at alle gjør dette, slik at dere ikke står der uten billett på avreisedagen. En annen fordel er at vi når alle påmeldte med nødvendig informasjon.

Husk også å klikke ja/nei på arrangementet som heter Havørnsafari og tur med rib.

Er du ikke med i Spond? Last ned appen og bruk gruppekoden UBWQI for å finne Norsk Skolebridge. Husk å skrive inn barnets adresse slik at vi får dere i riktig gruppe.