Toppidrett bridge på vgs

5.05.2023

Visste du at det var mulig å ta faget Toppidrett bridge på videregående? Toppidrett bridge er et valgfritt programfag.

Faget undervises delvis på nett og delvis på samlinger, og kan derfor tas av elever over hele landet – uansett hvilken videregående skole man går på.

På nett og live

Toppidrett bridge er et 5-timersfag. To timer i uka, tirsdager kl 16:15, møtes elevene til undervisning på Teams/RealBridge. Vetle Faag er faglærer, og pleier i tillegg å ha flere gjesteforelesere i verdensklasse i løpet av året.

1-2 ganger i året møtes klassen på fysiske samlinger.

Samling på Meråker helga 22.-24. april

«Vi fikk spilt mange spill, og hadde gjennomgang med av spillene på storskjerm i plenum.

I tillegg fikk vi differensiert i 2 grupper der de som har kommet lengst blant annet fikk jobbet med forsvar mot kløverføringer.

Skiskyting med Tora Berger på lørdagen var kjekt. Lørdag kveld fikk vi fysisk trening med både fotball og basketball inne i hall.

Søndagen gikk med til spilling og spill gjennomgang.»

Dette forteller faglærer Vetle Faag om vårens samling for klassen på Toppidrett Bridge. Det er Jåttå videregående skole i Stavanger som tilbyr faget, og elever fra ni ulike videregående skoler tar faget i skoleåret 2022/23.

Toppidrett bridge 1, 2 og 3

Fra og med skoleåret 2023/24 vil det gå tre kull med elever på Toppidrett bridge, som tar Toppidrett 1, 2 og 3. Noe av spilling og undervisningen er felles for de tre gruppene, andre ganger deler man opp og differensierer etter nivå.

Hvem kan ta Toppidrett bridge?

Toppidrett bridge passer alle elever som ønsker å jobbe seriøst med å bli bedre i bridge. Du må kunne bridge og de grunnleggende prinsippene i et naturlig meldesystem før du begynner, men du trenger ikke å være veldig god i bridge.

Du kan gå på en hvilken som helst videregående skole, på en hvilket som helst linje.

Hvordan melder jeg meg på Toppidrett Bridge?

Elever som ønsker å ta Toppidrett Bridge 1 må melde seg til faglærer Vetle Faag eller bridge@bridge.no i løpet av våren.

Vi ønsker å kontakte elevens skole så tidlig som mulig for at skolen skal få tid til løse administrasjonen rundt at eleven også skal forholde seg til en skole 2.

Spørsmål? Kontakt Vetle Faag (m) 91869197.


Flere saker

Se alle